Voel Multihus - Fælles om fremtiden

Læs om hvorfor det er vigtigt at vi alle støtter op, og hvad Voel Multihus kan tilbyde dig. Vi har et bredt udvalg af spændende aktiviteter.

Behov for et multihus
Voel er en by med et aktivt og rigt foreningsliv med fuld program i Voel Hallerne både til hverdag og i weekenderne. I løbet af dagen bruges hallerne af Voel Skole og SFO, Voel Børnehus, friskolen Klippen, dagplejerne og pensionistforeningen. I eftermiddags- og aftentimerne er hallerne fuldt belagt med håndbold, badminton og fodbold. Men der er langt fra træningstider nok til at imødekomme behovet. Fodbold og badminton mangler træningstider, og Silkeborg-Voel KFUM har mange træninger i andre haller i Silkeborg i løbet af ugen. Så der er hårdt brug for mere halgulv i Voel.

Men vi mangler ikke kun halgulv - vi har brug for et mødested, hvor der er plads til og mulighed for at mødes om forskellige idræts- og kulturaktiviteter - hvor fællesskabet kan dyrkes uanset interesse og alder. Et multihus med masser af liv!

Voel Multihus Foreningen
Foreningen Voel Multihus blev stiftet i oktober 2017 med det formål at udvide rammerne i forbindelse med Voel hallerne, så der bliver flere forskelligartede fritids- og kulturtilbud til borgerne i Voel og omegn. Voel Multihus skal ses som en udvikling af det eksisterende foreningsliv i Voel og skal forstærke et samarbejde mellem forsamlingshus, foreninger og institutioner.

Vi har igennem det sidste år prøvet at imødekomme ønsker om nye aktiviteter ved at arrangere flere forskellige idræts- og kulturtilbud til børn og voksne i Voel og omegn. Vi arrangerer derfor holdaktiviteter som børne dansehold, efterfødselstræning og BodyFit samt foredrag, brætspilsaftner, krea-workshops, fester og E-sport for vores medlemmer. Voel Multihus eksisterer allerede i ånden, men vi mangler de fysiske rammer til at kunne fortsætte og udbygge tilbuddene til vores medlemmer.

Vi ønsker at bygge et moderne multihus med tilhørende udendørs aktivitetsområde til glæde for ALLE i Voel og omegn. Det nye multihus og aktivitetsområde skal i samspil med hallerne og forsamlingshuset være et samlingssted for alle generationer.
Her vil man kunne mødes inden træning til et spil bordfodbold, få en kop kaffe i loungeområdet eller på terassen imens børnene leger i motorikrummet, eller man kan blive og spise aftensmad i caféen efter træning. Udenfor kan man på vej hjem fra en mountainbiketur i Søhøjlandet få gjort cyklen ren og klar til næste tur eller deltage i udendørstræning som eksempelvis styrketræning eller yoga. Der vil både ude og inde være sjove og udviklende rum og faciliteter for børn i alle aldre.

Vi har undersøgt, hvilke ønsker de forskellige grupperinger, institutioner og foreninger har til et multihus samt opfordret borgere i Voel og omegn til at komme med deres ideer. Dette betyder, at vi nu - i samarbejde med arkitekter - kan udfærdige et velbegrundet forslag til byggeriet.

Vi ønsker, at multihuset skal bidrage til at skabe værdi, så Voel fortsat vil være attraktiv for tilflyttere, og vi derved fastholder tilbud som børnehave, skole, indkøb, et velfungerende forsamlingshus, et lokalt erhvervsliv og et rigt foreningsliv.

Vi har brug for at HELE Voel støtter op om projektet.